La tenda de campanya


Aquesta nit passada ha començat la campanya electoral, la tenda de campanya. S’ha iniciat un període on la tenda, la botiga electoral ens oferirà tota mena d’ofertes d’allò més temptadores. Serà la tenda de campanya. No serà, certament, aquella de les acampades dels indignats, ni la dels xirucaires que cerquen el contacte amb la natura, ni aquella que serveix per aixoplugar-se quan plou, com avui. Serà una nova campanya de màrqueting que ens intentarà vendre fum de colors. Un fum que ja no interessa a gairebé ningú, perquè la democràcia ha madurat i ara tots ja sabem que només és fum, quan en realitat tots volem llenya, robusta sòlida, que serveixi per fer un bon foc on tothom pugui escalfar-se. Encreuar els troncs, d’aquí i d’allà, per tal de que junts, donin l’escalf necessari per  a tots. 

La campanya però, avançarà inexorablement farcida de promeses, polèmiques, enfrontaments, simulacres de debats i actes mediàtics de cara a la galeria. Mentre tots esperem llenya, forta i robusta. Qui vol votar en clau ideològica li costarà trobar ideologies, qui vol fer-ho en clau social, li costarà de trobar respostes i propostes sòlides que afavoreixin els més necessitats. Qui, en canvi, vol votar en clau de país, tindrà molts dubtes sobre qui realment està disposat a encarrilar l’esdevenidor amb rumb ferm.

Diuen que uns no han sabut, o potser no han pogut, trobar les solucions d’aquesta crisi cruel que cada dia ens colpeja a cada cantonada. Sembla que els altres es guarden les solucions, si és que en tenen, mentre veuen dessagnar-se un estat que diuen voler defensar.
Tot plegat semblaria dibuixar un panorama tristoi, poc engrescador. Però, necessitem troncs, ferms i forts. Troncs disposats a posar-se junts i fer foguera. Sense estalviar esforços, sense fer càlculs, sense estratègies ni campanyes de màrqueting. Necessitem polítics de veritat, no professionals de la política. Polítics de vocació. Polítics al servei d’una situació difícil, però esperonats per trobar junts les solucions que poc a poc, ens portin a l’esperança, la il·lusió i el creixement ferm, robust i solidari.
Tot això que necessitem, no ens ho portaran els mercats, ja ho hem comprovat abastament. Només ens ho pot portar la política. Per això necessitem les urnes plenes de vots. Necessitem una resposta massiva als mercats. Necessitem una participació com mai s’ha vist a la democràcia espanyola. L’opció triada, ens agradarà poc o gens o molt, però serà reflex de la sobirania d’un poble que necessita llenya, forta i robusta. A fora comença a fer fred. Plou. I de moment la tenda de campanya no ens aixopluga.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s