Caminar


caminar_1L’emoció de caminar. L’aventura.

Caminar, solcar mars i cels, capbussar, córrer, grimpar, saltironejar, davallar, deambular, planejar, errar, vagarejar, …

Caminar, amb dos peus, tres o quatre, sobre rodes, caminar.

El camí per caminar. L’emoció del repte, l’aventura de l’avui, la por del demà, la recança de l’ahir.

El pas ferm de l’adult. La marxa vacil·lant de l’infant, de l’ancià. L’atreviment, el temor, la prudència, la rauxa, la serenor, l’angoixa, l’avenç, la pressa, el retrocés, el neguit, la incertesa, el defalliment, la lentitud, la represa, …

Caminar l’entorn. Caminar el camí. Fresar el camí quan no n’hi ha. Eixamplar. Esquivar els perills. Submergir la mirada en la bellesa. Amarar-se d’aire pur. Deixar-se acaronar per la suau brisa. Rosada que humiteja l’herba. Claror i foscor. Tebiesa que revifa les flors.

Caminar. Al caire del barranc. Enmig de bardisses urticants. Ensopegar amb el pedruscall. Caure i aixecar-se. Travessar les aigües gèlides del riu, suportant els còdols amb els peus nus. Trepitjar el glaç i la neu. Relliscar.

Caminar. Enlluernat per l’esclat de llum que em colpeja a la sortida del forat. Gaudir de caminar_3tots els colors del verd. Cercar d’atrapar la sorra de la platja, l’aigua del mar que s’esmuny entre els dits. Recollir els blaus dins la retina impregnada de celestial simfonia. Tancar els ulls, escoltar el silenci que s’escola entre les valls. Arrupir-se a l’aixopluc d’un arbre centenari implorant la seva saviesa. Extasiar-se davant la bellesa de la vellesa. Natura morta, natura viva.

Caminar. Embolcallat amb les més simples vestimentes. Nu. Revestit amb els ornaments de la vida. Guarnit amb les més estrafolàries disfresses.

Caminar. Fràgil. Feble. Amb el pòsit de la vida a la motxilla. Enfortit per la feblesa del dolor, el coratge de l’amor, la lucidesa de la joia.

Aturar-se. Reposar per caminar. Caminar.

By @fbrunes

Para versión en castellano clicar AQUÍ.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s