Tardor tardoral


fullaMatinada humida d’una tardor tardorenca. Carrers amarats de la boirina que s’hi arrapa per, tot seguit, esvair-se com el fum. Fredor mancada de fred, prenyada d’humitat. Quietud amagada rere la remor de les primeres hores callades. Dringar somort de campanes llunyanes. Mantell plujós que acarona teulats, regalimant fins la terra que no troba. Figures fugisseres jugant en el tauler clarobscur de la ciutat. Escletxes mandroses de tènue llum que s’obren camí a contracor enmig l’espessor nebulosa.

Nassos freds i humits d’animalons que ensumen la humitat tot reculant. Passos vacil·lants, lents i feixucs, que travessen l’eixida cercant l’oblit. Ulls vidriosos que enyoren les matinades lliures, capbussant el seu dolor dins la flassada rogent. Braços dels amants que s’entrellacen esgotant  la tebior del darrer instant.  Blavor uniforme del treball que avança en la fosca, apropant-se vers l’esforç nodridor quotidià. Plor rebel d’infant  reticent a trocar l’escalf amorós per una tenebra incerta. Remor descompassada de la fusta que colpeja el terra cercant amb ritme imprecís a qui ja no hi és.

Mullena de fulles carregades del pes del temps. Fulles que emprenen el vol, cercant fulls verges desitjosos de paraules.fulles Gravetat de fulles que moren només  un instant. Mutació d’ombra per aliment de la mare terra. Paleta de colors que, esperonada pel vent, gira i regira fins una destinació inesperada. Fortor de fullam mort, xuclat per la voràgine vital de la terra erma. Esclat obscur d’una vida soterrada, en gestació.

Temps llargs i foscos, gestants d’una nova primavera soterrada. Temps curts que pampallugueigen ritmes frenètics de llums i ombres. El perpetu avançar del temps que roman immòbil en un present que no acaba. Tot just, el tombar de la tarda, de nou la fosca prendrà l’espai de la vida. La tenebra embolcallarà cases i coses, criatures i éssers inanimats. La vida semblarà retornar a la profunditat de la vida per generar nous esclats de vida.  I el cel plorarà fertilitzant amb l’humit destil·lat el ventre de la terra.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s